top of page
  • Obrázek autoraMagic Rajdl

Hlavní cena v soutěži Jičínský magik


Kouzelnická soutěž Jičínský magik, které se zúčastnilo více než sto talentovaných lidí z několika zemí Evropy, má své vítěze. Hlavní cenu Grand Prix a Velkého Jičínského magika získal Přemek Rajdl. Výsledky byly vyhlášeny při sobotní galashow v Masarykově divadle. Bodování měla na starosti porota složená ze zkušených kouzelníků, choreografů a zástupců sponzorů.


Cenu Velký jičínský magik v Masarykově divadle převzal Přemek Rajdl z Liberce, a ten samý kouzelník získal také ocenění Grand prix 2014.


Soutěž měla dvě juniorské kategorie. V té první utkali kouzelničtí adepti do dvanácti let. První pozice zůstala neobsazena, na druhé skončila Veronika Černá z Heřmanic u Nové Paky. Třetí místo taktéž nebylo uděleno. To svědčí o tom, že podmínky soutěže byly velmi náročné, vítězství není automatické. Prestižní Cenu starosty města Jičína obdržel další junior, a sice Daniel Dočkal z Brna, který vystoupil i v pátek na Žižkově náměstí.

Ve druhé juniorské kategorii byla udělena všechna tři medailová místa. Zlato si do Šumperku odveze Adam Kotinský, na stříbro dosáhlo Duo Elon (Eliška a Ondra Braunovi), na bronz Duo Jana a Aneta.

V kategorii mikromagie zvítězil Jan Mazač z Karlových Varů, dále se umístili Robin Panuš a Pavel Soukup.

Ocenění nazvané 7x Jičínský magik obdrželi následující umělci: Petr Braun, Michal Kovařík, Jaroslav Čaban, Radek Vylíčil, Jaroslav Randáček, Tomasz Gidzińsky a Jerzy Janusz Krala.

36 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page